Feestelijke opening nieuwbouw school Toniataba

Wat een prachtige reis naar Gambia hebben we weer achter de rug! We zijn nieuwe, bijzondere ervaringen rijker… Een belangrijke reden van onze komst was de opening van een extra gebouw, met 2 nieuwe klaslokalen, voor de school in Toniataba. En wat een schouwspel was dit openingsmoment! De ceremonie haalde zelfs de nationale televisie van Gambia..

Het was vlak vóór de opening al indrukwekkend. Zo’n 400 (!) leerlingen van de school liepen ons onderweg tegemoet. Met de hele stoet liepen we verder naar de school voor de openingsceremonie. Er waren veel belangrijke gasten aanwezig. De burgemeester van Toniataba, het hoofd van de school en zelfs een vertegenwoordiger van het Ministerie van Onderwijs hielden speeches. Een imam bad voor de school, leerlingen deden een voordracht en er werd gezongen en gedanst door moeders. Samen met de hoogwaardigheidsbekleders knipten we het openingslintje door.

Elke spreker sprak grote waardering en dankbaarheid uit voor Karamba en onze stichting. Maar ook voor onze sponsors in Nederland, en in het bijzonder de Leonardoschool in Harderwijk. De nieuwe lokalen konden we namelijk bouwen dankzij een geweldige financiële donatie van deze school. In juni organiseerden zij de hele maand allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor onze stichting. Dankzij deze opbrengst heeft de school in Toniataba nu meer ruimte voor de leerlingen! “Together we make a difference” staat dan ook op het grote spandoek dat aan het nieuwe gebouw hing. Met boven de tekst een foto van de leerlingen van de Leonardoschool.

Alle leerlingen en leerkrachten van de Leonardoschool: ontzettend bedankt! Jullie hebben écht het verschil gemaakt!