Sheriff Sanyang

Sheriff Sanyang

16 Jaar oud (8 maart)

Sheriff is geboren in het plaatsje Lamin dat onder de rook van het vliegveld van Gambia (Banjul) ligt. Hier woont hij samen met zijn vader Nfamara, moeder Binta, zus Oumie van 17 en broertje Amadou van 5.

Sherrif zit in grade 9 van de St Peters Junior School.

Zijn hobbies zijn scouting, voetballen en boeken lezen. Het liefst eet hij Domoda, een gerecht wat lijkt op wat wij kennen als saté.

Sherrifs toekomst

Sheriff droomt ervan om architect te worden. Een eigen huis ontwerpen waar hij samen met zijn ouders, zus en broertje kan wonen is zijn grote droom.

Sheriffs vader werkt in de bouw en verdiend zo’n 50 euro per maand. Dit is amper genoeg om het gezin te voorzien van voedsel, kleding en elektra. Een sponsor vinden voor Sheriff is daarom heel belangrijk, omdat het voor hem ook niet zeker is hoe lang zijn vader de kosten nog kan betalen.

Gebrek aan onderwijs heeft een negatief effect op het verdienvermogen in de toekomst. Daarom is goede scholing juist zo belangrijk voor kinderen die opgroeien in armoede. Het is een belangrijke sleutel voor een leven in betere omstandigheden.